Dodatna pojasnila
Datum objave: 08.05.2012 09:13
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Prosim, če nam lahko sporočite v kateri št. Uradnega lista EU je bil ta razpis objavljen in datum objave.
Hvala.
ODGOVOR:
Številka objave: 2012/S 83-136104
Datum objave: 28. 4. 2012
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer, vodja službe
Datum objave: 25.05.2012 11:16
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Ali lahko pod zaporedno številko 7, 2. sklopa, 5 skupine ponudimo izdelek (majonezo) z gramaturo 620g. Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja dovoljene gramature (opise vrste blaga) ponujenega artikla, in sicer na:
- živilo pod zaporedno številko 7 2. sklopa 5. skupine: majoneza 620 -750 g.
Naročnik ne bo popravil predračunske tabele 5. skupine, to pomeni, da ponudnik na navedeno skupino izdelkov izpolni tabele iz objave z dne 24.4.2012 (objava na Portalu JN št. JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb za naveden sklop upošteval nove dovoljene razpone sprejemljivih gramatur živil.
Lep pozdrav,
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 29.05.2012 08:58
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pod prilogo 9 dokazila o izpolnjevanju ekonomsko- finančnih pogojev imate navedeno, da moramo priložiti ustrezen obrazec BON-2 ajpes. Zanima nas ali lahko namesto potrdila BON-2 priložimo potrdila bank oz. potrdilo solventnosti.
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
V navodilu za izpolnjevanje priloge 9 razpisne dokumentacije številka 430-313/2012-3 z dne 24. 4. 2012 piše, da ponudnik v ponudbo predloži BON-2 obrazec izdajatelja AJPES star največ 30 dni od roka za oddajo ponudb ALI potrdila bank za vse transakcijske račune, ki so stari največ 30 dni od roka za oddajo ponudb.
Ponudnik lahko torej priloži tudi potrdila bank za vse transakcijske račune, iz katerih pa mora biti razvidno izpolnjevanje pogoja, da le-ti v zadnjih šestih mesecih pred izdajo dokumenta (ustrezna starost!) niso bili blokirani iz davčnega naslova ali naslova sodnih izvršb.
Lep pozdrav,
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 29.05.2012 12:20
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni!
Za spodnje skupine nas zanima ali lahko ponudimo naslednja pakiranja (ker ne gre za velika odstopanja, upamo, da boste pakiranja dovolili):
5. SKUPINA: OLJA IN IZDELKI
5.1. sklop: OLJA
6. Bučno olje, 0,5L – ali lahko ponudimo 1l pakiranje?
5.3. sklop : MARGARINE
8. Margarina za peko 500g – ali lahko ponudimo 250g pakiranje?
7. SKUPINA: ZMRZNJENA IN KONZERVIRANA ZELENJAVA IN SADJE
7.3. sklop: KONZERVIRANA in VLOŽENA ZELENJAVA
20. Fižol v zrnju, rjav, steriliziran, brez konz., 3,0- 4,5kg – ali lahko ponudimo 2500g pakiranje?
7.6. sklop: KONZERVIRANO SADJE
38. Breskov kompot, manj sladek, min 55% plodu, pasteriziran ali steriliziran, brez konz., 2,0-3,5kg – ali lahko ponudimo 4200g pakiranje?
41. Slivov kompot, brez koščic, manj sladek, min 55% plodu, pasteriziran ali steriliziran, brez konz., 2,0-3,5kg– ali lahko ponudimo 4200g pakiranje?
42. Sadna solata, min 55% plodu, pasterizirana ali sterilizirana, brez konz., 2,0-3,5kg– ali lahko ponudimo 4200g pakiranje?
45. Ananasov kompot – rezine, manj sladek, min 55% plodu, pasteriziran ali steriliziran, brez konz., do 800g – ali lahko ponudimo 850g pakiranje?
7.7. sklop : MARMELADE IN DŽEMI
52. Džem gozdni sadeži, min 45% sadni delež, brez konz., sladil in barvil, do 400g – ali lahko ponudimo 700g pakiranje?
8. SKUPINA: SADNI SOKOVI IN SIRUPI
9. Nektar pomaranča, min 50% sadni delež, brez umetnih sladil, 1L - ali lahko ponudimo 1,5l pakiranje?
11. Nektar jabolko, min 50% sadni delež, brez umetnih sladil, 1L - ali lahko ponudimo 1,5l pakiranje?
8.3.. sklop: OSTALE SADNE PIJAČE
29 Ledeni čaj, breskev, 0,2L - ali lahko ponudimo 250ml pakiranje?
10. SKUPINA: ŽITA, MLEVSKI IZDELKI, TESTNINE
10.6. sklop : KOSMIČI
17. Žitni kosmiči s čokolado in lešniki (kot čokolešnik ali podobno), do 1kg – ali lahko ponudimo 1,8kg pakiranje?
21. Musli sadni, do 0,5kg – ali lahko ponudimo 1kg pakiranje?
12.SKUPINA: SPLOŠNO PREHRAMBENO BLAGO
12.5. sklop: KIS
23. Jabolčni kis 4% , 1L – ali lahko ponudimo 5% jabolčni kis?
12.9. sklop: ZAČIMBE
49. Mleta sladka paprika, do 500g – ali lahko ponudimo 1kg pakiranje?
12.10. sklop: OSTALA ŽIVILA IN DODATKI
52. Sladkor mleti do 500g – ali lahko ponudimo 1kg pakiranje?
55. Kokosova moka, do 250g – ali lahko ponudimo 500g pakiranje?
66. Zmes za krompirjevo testo, do 3kg– ali lahko ponudimo 5kg pakiranje?
67. Zlate kroglice, do 500g– ali lahko ponudimo 1kg pakiranje?
12.11. sklop: DIETNA ŽIVILA
78. Sojin jogurt navaden, 140-160g – ali lahko ponudimo 125g pakiranje?
79. Sojin jogurt sadni, 140-160g – ali lahko ponudimo 125g pakiranje?
80. Sojin puding, vanilija, čokolada 120-140g– ali lahko ponudimo 115g pakiranje?
81. Rižev puding, vanilija, čokolada 120-140g – ali lahko ponudimo 115g pakiranje?
82. Riževa smetana za kuhanje do 250ml – je trenutno na tržišču ni. Ali lahko ponudimo sojino smetano za kuhanje?
83. Riževa smetana, sladka do 250ml– je trenutno na tržišču ni. Ali lahko ponudimo sojino sladko smetano?
84. Piškoti brez jajc, mleka, ml. sestavin, oreščkov, slajeni z jabolčnim sokom, 150g – ali lahko ponudimo piškote 175g pakiranje z naslednjo sestavo: Sestavine: koruzni škrob, surovi sladkor, moka iz rjavega riža, palmino rastlinsko olje, rižev sirup, grahova moka, trpotec 2%, sredstvo za vzhajanje: natrijev bikarbonat, kalcijev karbonat (vir kalcija), rastlinski gumi: guar, emulgator: rastlinski monogliceridi, naravna aroma vanilije 0,2%, sol. Izdelek ne vsebuje naslednjih alergenov: gluten, pšenica, mleko, jajca, kvas, oreščki, soja. Izdelek je primeren za vegane in je brez GSO.
Hvala za vaš odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja razpon dovoljene gramature oz. volumna ponujenih živil, in sicer na:
5. skupina, 5. 1. sklop, 6. postavko na bučno olje 0,5 – 1 l;
5. skupina, 5. 3. sklop, 8. postavko na margarina za peko 250 - 500 g;
7. skupina, 7.3. sklop, 20. postavka na fižol v zrnju, rjav, steriliziran, brez konz. 2,5 – 4,5 kg;
7. skupina, 7.6. sklop, 38. postavka na breskov kompot, manj sladek, min. 55% plodu, pasteriziran ali steriliziran, brez konz. 2 – 4,2 kg;
7. skupina, 7.6. sklop, postavka 41 na slivov kompot, brez koščic, manj sladek, min 55% plodu, pasteriziran ali steriliziran, brez konz., 2 – 4,2 kg;
7. skupina, 7.6. sklop, postavka 42 na sadna solata, min 55% plodu, pasterizirana ali sterilizirana, brez konz., 2 – 4,2 kg;
7. skupina, 7.6. sklop, postavka 45 na ananasov kompot – rezine, manj sladek, min 55% plodu, pasteriziran ali steriliziran, brez konz., do 850 g;
7. skupina, 7.7 sklop, postavka 52 na džem gozdni sadeži, min 45% sadni delež, brez konz., sladil in barvil, do 700 g;
8. skupina, 8.1 sklop, postavka 9 na nektar pomaranča, min 50% sadni delež, brez umetnih sladil, do 1,5 l;
8. skupina, 8.1 sklop, postavka 11 na nektar jabolko, min 50% sadni delež, brez umetnih sladil, do 1,5 l;
10. skupina , 10.6. sklop, postavka 17 na žitni kosmiči s čokolado in lešniki (kot čokolešnik ali podobno), do 1,8kg;
10. skupina , 10.6. sklop, postavka 21 na musli sadni, do 1 kg;
12. skupina, 12.10 sklop, postavka 52 na sladkor mleti do 1 kg;
12. skupina, 12.10 sklop, postavka 55 na kokosova moka, do 500 g;
12. skupina, 12.10. sklop, postavka 66 na zmes za krompirjevo testo, do 5 kg;
12. skupina, 12.10. sklop, postavka 67 na zlate kroglice, do 1 kg;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 78 na sojin jogurt navaden, 125 -160g;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 79 na sojin jogurt sadni, 125 -160g;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 80 na sojin puding, vanilija, čokolada 115 -140g;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 81 na rižev puding, vanilija, čokolada 115 -140g;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 82 na riževa ali sojina smetana za kuhanje do 250ml;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 83 na riževa ali sojina smetana, sladka do 250ml.
Naročnik NE bo spreminjal naslednjih postavk:
8. skupina, 8.3. sklop, postavka 29 ;
12. skupina, 12.5. sklop, postavka 23;
12. skupina, 12.9. sklop, postavka 49;
12. skupina, 12.11. sklop, postavka 84 (tu ne zahtevamo piškotov brez glutena. Izdelki brez glutena so razvrščeni pod 12. skupino 12. 12. sklop).
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunskih tabel 5., 7., 8., 10. in 12. skupine živil, to pomeni, da ponudniki na navedena sklopa izpolnijo predračunske tabele iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedene skupine upošteval povečane razpone sprejemljivih gramatur živil.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer, vodja službe
Datum objave: 29.05.2012 12:21
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani!
Prosim za obrazložitev predračuna za mleko in mlečne izdelke, ali si pravilno razlagamo legendo glede cen:
v stolpcu 5 je cena za kos ponujenega živila, v stolpcu 10 pa se cena preračuna na enoto mere, ki je določena v stolpcu 3 na liter oziroma kg?
Hvala in lep pozdrav!
ODGOVOR:
V predračunski obrazec, stolpec 5, ponudnik vnese ceno za kos živila, ki ga ponuja (pri čemer mora upoštevati vsa določila iz opisa živila v stolpcu 2), v 8. stolpec obvezno navede blagovno znamko, trgovsko znamko ali proizvajalca živila, v 9. stolpcu opredeli gramaturo ponujenega izdelka (torej, kar ponuja sam), v 10. stolpcu pa (za namene enakovredne primerjave cen med ponudniki) ceno na enoto/kos iz stolpca 5, glede na ponujeno gramaturo (svojega kosa) preračuna na enoto mere, ki je opredeljena v stolpcu 4, to pa je liter ali kilogram. V 10. stolpcu ceno kosa preračunate na kilogram oz. liter kot je zahtevano.
Primer:
Zahtevan je sadni jogurt 0,5 – 1 l, ponudnik ponudi 0,5 l sadni jogurt, katerega cena je 1,00 € za komad. V stolpec 5 vpiše ceno 1,00 €, v stolpec 9 0,5 l, v 10. stolpec pa 2,00 € (cena za liter, kar je enota mere).
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 30.05.2012 12:48
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni,
ali lahko pri sklopu 3.3 - konzervirane ribe , zap. št. 9, konzervirane sardine v rastlinskem olju, ponudimo izdelek z gramaturo 1000g.
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja dovoljen razpon gramature ponujenega živila za 3.3. sklop 3. skupine živil, in sicer za živilo pod zaporedno številko 9 na konzervirane ribe v rastlinskem olju, 750 – 1000 g.
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunske tabele za 3. skupino živil, to pomeni, da ponudniki na naveden sklop izpolnijo predračunsko tabelo iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedeno skupino upošteval povečan razpon sprejemljive gramature živila.
Lep pozdrav!
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer
Datum objave: 30.05.2012 12:49
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni,
zanima nas, ali lahko pod 7.3 sklop - konzervirana in vložena zelenjava, pod pozicijo 28 - pelati - ponudimo izdelek z gramaturo 2500g.
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja dovoljen razpon gramature ponujenega živila za 7.3. sklop 7. skupine živil, in sicer za živilo pod zaporedno številko 28 na paradižnik pelati, pasteriziran, brez konz. do 2.500 g.
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunske tabele za 7. skupino živil, to pomeni, da ponudniki na naveden sklop izpolnijo predračunsko tabelo iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedeno skupino upošteval povečan razpon sprejemljive gramature živila.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 30.05.2012 15:54
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni,
zanima nas, ali lahko pod 8.1 sklop – SADNI, ZELENJAVNI SOKOVI, NEKTARJI, ponudimo izdelek, pod pozicijo:
4 – SOK JABOLČNI 100% - z litražo 250ml
6 – SOK POMARANČNI 100% - z litražo 250ml
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik ne bo spreminjal dovoljenega volumna za navede sokove.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer, vodja službe
Datum objave: 30.05.2012 15:56
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Ali lahko pod 8.1 sklop – SADNI, ZELENJAVNI SOKOVI, NEKTARJI, ponudimo izdelek, pod pozicijo:
9 – NEKTAR JABOLČNI 50% - z litražo 2000ml
11 – NEKTAR POMARANČNI 50% - z litražo 2000ml
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik ne bo spreminjal dovoljenega volumna za navedene sokove. Ponudnik naj upošteva razpon, ki ga je naročnik opredelil z odgovorom na vprašanje z dne 28.5.2012.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer, vodja službe
Datum objave: 30.05.2012 15:58
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Ali lahko pod 10.8 sklop – TESTENINE, ponudimo izdelek, pod pozicijo:
29 – BLEKI JAJČNI - 5000g
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja dovoljen razpon gramature ponujenega živila za 10.8 sklop 10. skupine živil, in sicer za živilo pod zaporedno številko 29 na jajčni bleki, pšenični z jajci, do 5 kg.
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunske tabele za 10. skupino živil, to pomeni, da ponudniki na naveden sklop izpolnijo predračunsko tabelo iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedeno skupino upošteval povečan razpon sprejemljive gramature živila.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 31.05.2012 10:09
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Ali lahko pod 12.9 sklop – ZAČIMBE, ponudimo izdelek, pod pozicijo:
31 – DROBNJAK - 45G
V sklopu 12.10 – OSTALA ŽIVILA IN DODATKI
• pod pozicijo 58 – ŽELATINA je naveden napačen davek. Zanima nas, ali ga spremenimo na 20% kot je pravilno, ali pustimo kot je 8,5%?
• pod pozicijo 60 – KORNETI moramo podati ceno za KG kornetov; ker se korneti prodajajo po komadih, Vas prosimo, za popravek MERSKE ENOTE – KOS v izogib kasnejšim problemom.
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik ne bo spreminjal dovoljenega razpona gramature za drobnjak.
Za želatino do 100 g (58. postavka 12.9 sklopa 12. skupine živil) ponudnik LAHKO popravi stopnjo davka. V primeru, da ponudnik stopnje davka na dodano vrednost iz 8,5% na 20% ne bo spremenil, bo naročnik ponudnika na ta sklop pozval k opravi računske napake in s tem zagotovil enakopravno obravnavo vseh ponudnikov.
Za postavko korneti za sladoled 60 12.10 sklopa 12. skupine živil lahko ponudnik ponudi katerokoli PAKIRANJE kornetov. Gramaturo pakiranja navede v stolpec 9 predračunske tabele (gramatura, volumen ponujenega živila). V stolpec 5 vnese ceno pakiranja, v stolpec 10 pa ceno pakiranja preračuna na 1 kilogram.
Če bi naročnik kot mersko enoto opredelil kos, cene med ponudniki ne bi bile primerljive, ker je teža posameznih kornetov lahko različna.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 01.06.2012 12:21
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Ali lahko pod 12.11. sklop – DIETNA ŽIVILA, ponudimo izdelek, pod pozicijo:
81 – RIŽEV PUDING – z gramaturo 100g?
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Za naročnika manjša gramatura navedenega živila ni sprejemljiva, ker kot samostojen obrok popoldanske malice ne zadosti prehranskim potrebam predšolskega otroka z dieto in ni primerljiva z gramaturo pudinga ponujenega otrokom, ki diet ne potrebujejo.
Spreminja pa naročnik dovoljeno torej sprejemljivo gramaturo (z upoštevanjem odgovora na vprašanje z dne živil 12.11 sklopa 12. skupine na:
pod zaporedno številko 80 sojin puding, vanilija, čokolada 115 – 160 g;
pod zaporedno številko 81 rižev puding, vanilija, čokolada 115 – 160g.
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunske tabele za 12. skupino živil, to pomeni, da ponudniki na naveden sklop izpolnijo predračunsko tabelo iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedeno skupino upošteval povečan razpon sprejemljive gramature živila.
Datum objave: 01.06.2012 12:22
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Ali lahko pod 12.11. sklop – DIETNA ŽIVILA, ponudimo izdelek, pod pozicijo:
89 – KORUZNI VAFLJI – z gramaturo 120g?
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje povečuje razpon sprejemljive gramature živila podsklopa 12.11 na:
- za živilo pod zaporedno številko 89 na riževi kruhki, vaflji do 120 g.
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunske tabele za 12. skupino živil, to pomeni, da ponudniki na naveden sklop izpolnijo predračunsko tabelo iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedeno skupino upošteval povečan razpon sprejemljive gramature živila.
Datum objave: 01.06.2012 12:23
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni,
glede na to, da še niste odgovorili na vsa postavljena vprašanja, Vam predlagamo,
da podaljšate rok za oddajo ponudb, saj je prvotni datum oddaje že 05.06.2012.
Hvala!
ODGOVOR:
Naročnik bo objavil popravek objave razpisne dokumentacije, s katerim bo podaljšal rok za oddajo ponudb na 8.6.2012 do 10.00 ure, javno odpiranje ponudb pa bo potekalo dne 8.6.2012 s pričetkom ob 13.00 uri.
Dovoljeno veljavnost prilog, ki je vezana na rok za oddajo ponudb, bo naročnik upošteval glede na določen datum odpiranja ponudb dne 5.6.2012.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, vodja službe
Datum objave: 04.06.2012 13:53
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni!
Smo prvi ponudnik, ki je postavil vprašanje gelede riževega pudinga.
Pri vprašanju smo zapisali napačno možno težo. Glede na odgovor, ki ste ga podali drugemo ponudniku vezano na artikel
12.11 sklopa 12. skupine na:
pod zaporedno številko 81 rižev puding, vanilija, čokolada 115 – 160g
vam sporočamo, da tudi mi ne moremo ponuditi 115g pakiranja. Na tržišu je rižev puding Alinor 2x100g pakiranje. Večjega pakiranja ne najdemo. Lepo vas prosimo za pomoč, kateri izdelek ste imeli v mislih, da lažje pripravimo popolno ponudbo za vas.
Hvala in se opravičujemo za prvotno napako.
lp
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja dovoljeno gramaturo živila 12.11 sklopa 12. skupine na:
- pod zaporedno številko 81 rižev puding, vanilija, čokolada 100 – 160 g
Po proučitvi tržišča se je naročnik odločil, da poveča območje dopustne gramature riževega pudinga, da s tem pridobi čim več ponudb ponudnikov in bo ustreznost obroka popoldanske malice z vidika zadostitve prehranskim potrebam predšolskega otroka z dieto zagotovil na drugačen način.
Naročnik ne bo objavljal popravka predračunske tabele za 12. skupino živil, to pomeni, da ponudniki na naveden sklop izpolnijo predračunsko tabelo iz objave z dne 24.4.2012 (JN4452/2012), bo pa pri analizi ponudb na navedeno skupino upošteval povečan razpon sprejemljive gramature živila.
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer, Vodja službe