Dodatna pojasnila
Datum objave: 28.03.2012 10:48
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani,
zanima nas, če obstaja možnost, da kot kmetje ponudimo posamezni artikel v podskopu. Ker smo zakonsko omejeni s prodajo lastne pridelave, se ne moremo prijaviti na razpis, kjer je zahtevana izpolnitev celega sklopa ali podsklopa. Glede na to, da želite domače pridelano sadje, bi bilo smiselno preučiti to zadevo.
Hvala za vaš odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik bo objavil popravek razpisne dokumentacije, v katerem bo za podsklope 8.4 (sveže vrtnine - krompir), 8.5 (ostale sveže vrtnine) in 9.1 (sveže domače sadje) dopustil, da se ponudniki z lastno proizvodnjo lahko potegujejo za posamezen artikel / živilo / vrtnino oz. vrsto sadja.
Hkrati z odgovorom na vprašanje je objavljen popravek objave naročila in popravek razpisne dokumentacije številka 430-154/2012-3 z dne 9.3.2012, pri čemer se popravki nanašajo izključno na podsklope 8.4, 8.5 in 9.1.
Pripravila:
Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer
Vodja službe
Datum objave: 28.03.2012 10:50
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Prosim, če nam lahko sporočite v kateri številki Uradnega lista EU in datum objave je bil ta razpis objavljen.
Hvala za odgovor.
ODGOVOR:
Številka objave v Uradnem listu EU: 2012/S 50-081609
Datum objave v Uradnem listu EU: 13.3.2012
Pripravila: Meta Bizjak
Tadeja Moderndorfer
Vodja službe
Datum objave: 04.04.2012 15:05
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani!
Prosim za odgovor glede preračuna cene na enoto mere stolpec 10. Če pravilno razumemo mora biti v stolpcu 10 preračun na ponujeno mero npr. mleko v 10 l embalaži cena za 10l ?
Hvala in lep pozdrav!
ODGOVOR:
Preračunana cena mora biti podana na enoto mere, ki je opredeljena v 4 stolpcu - v konkretnem primeru je enota mere l - ponudnik pa lahko svojo ponudbeno količino (ki upošteva zahteve naročnika - torej od 10 do 15 l) preračuna na količine/volumen v stolpcu 4.
Lep pozdrav,
Pripravila: Meta Bizjak
Vodja službe: Tadeja Möderndorfer
Datum objave: 12.04.2012 15:54
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni!¨
V skupini 10 - ostalo prehrambeno blago nas zanima ali lahko ponudimo naslednja pakiranja:
- št.19 majaron 250g pakiranje?
- št. 21 šetraj 290g pakiranje?
- št. 22 kumina mleta 1kg?
- št. 24 timijan 450g?
- št. 26 origano 340g?
- št. 28 bazilika 340g?
- št. 31 rožmarin 22g?
- št. 40 gorčica 680g?
Ker ne gre za velika odstopanja, upamo, da boste pakiranja dovolili.
Hvala za vaš odgovor.
ODGOVOR:
Naročnik z odgovorom na to vprašanje spreminja dovoljene gramature (opise vrste blaga) ponujenih začimb, in sicer na:
pri sklopu 10.4 – začimbe:
- pod zaporedno številko 19: majaron zdrobljeni, neto količina 150 do 250 g;
- pod zaporedno številko 21: šetraj, neto količina 150 do 290 g;
- pod zaporedno številko 22: kumina, mleta, neto količina do 1 kg;
- pod zaporedno številko 24: timijan, zdrobljeni, neto količina 150 do 450 g;
- pod zaporedno številko 26: origano, zdrobljeni, neto količina 150 do 340 g;
- pod zaporedno številko 28: bazilika, neto količina 150 do 340 g;
- pod zaporedno številko 31: rožmarin, mleti, neto količina do 22 g;
pri sklopu 10.7 – ostali proizvodi:
- pod zaporedno številko 40: delikatesna gorčica, sestavine: mešanica semen bele in črne gorčice, voda, kis, sladkor, sol, začimbe; brez konzervansov: neto količina od 680 do 1000 g.
 
Naročnik ne bo objavil popravka predračunske tabele 10. sklopa (ostalo prehrambeno blago), to pomeni, da ponudniki na navedena sklopa izpolnijo predračunske tabele iz objave z dne 9.3.2012, bo pa pri analizi ponudb na navedena sklopa upošteval nove razpone sprejemljivih gramatur živil.
Pripravila:
Meta Bizjak
Tadeja Möderndorfer
Vodja službe