Dodatna pojasnila
Datum objave: 02.04.2015 14:33
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni,
lepo prosim za razpisno dokumentacijo v Word-u.
Hvala.
ODGOVOR:
Razpisni obrazci v WORD obliki so objavljeni.
Datum objave: 02.04.2015 14:34
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani,
Zanima nas kakšno ponudbo naj oddamo za prijavo na razpis za artikle ki v času od 01.07.2015 do 30.09.2015 ne bodo izdobavljivi (klementine, klemenvile, mandarine, kaki,....) in je njihova cena dajansko 0. Tu vidimo veliko možnost izigravanja tako na strani ponudnikov, kot na strani naročnikov. NPR, nekdo bo za breskev podal ceno 0,20, ker se zaveda, da artikla ne bo moč izdobaviti, in bo imel s tem posledično cenejšo skupno vrednost sklopa od ostalih ponudnikov, ki bodo npr. podali neko "primerno sezonsko ceno" za to obdobje nerealno ceno.
Za pridobitev dodatnih informacij si lahko preberete tudi Priporočilo za javno naročanje živil.
Hvala za odgovor in LP
ODGOVOR:
Predvidevamo, da se vaše vprašanje nananša na skupino SVEŽA ZELENJAVA IN SADJE, SUHO SADJE IN OREŠČKI KONVENCIONALNE IN EKOLOŠKE PRIDELAVE. Prosimo vas, da si preberete točko 4.2 v I. poglavju razpisne dokumentacije, kjer je natančno opredeljeno na kakšen način bo postopal naročnik pri navedeni skupini živil.
Datum objave: 09.04.2015 13:25
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani!
v sklopu 10.3: Bio kruh, žemlje, štručke...brez umetnih adativov, ste navajali garmature, ki jih ni moč dobiti na trgu. predlagam, da navedite za kruh od 800g pa do 1000g, za peciva pa od 40g pa 60g, da bo sklop transparenten za vse dobavitelje enako, ki oddajajo ponudbo. cene lahko podamo za postave na kilogram.
lp
ODGOVOR:
Pri javnem razpisu »Dobava konvencionalnih in ekoloških živil po sklopih za obdobje dveh let za potrebe Osnovne šole Ketteja in Murna« ni razpisanega sklopa 10.3.
Datum objave: 21.04.2015 09:32
PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Pozdravljeni,
Vljudno prosimo za odgovore na spodnja vprašanja
4. SKUPINA: KONZERVIRANA ZELENJAVA IN SADJE KONVENCIONALNE PRIDELAVE
4.2. MARMELADE
6 Marmelada marelična 400 do 500 g – Ali vam lahko ponudimo marmelado v 850g pakiranju?
5. SKUPINA: SADNI SOKOVI, SIRUPI, SADNE REZINE IN VODA KONVENCIONALNE PRIDELAVE
5.2 SOK S 100 % SADNO MASO
3 Jabolčni sok 2 dcl – Ali vam lahko ponudimo sok 100% v 250ml pakiranju. Ceno bi ustrezno preračunali na 200ml.
4 Pomarančni sok 2 dcl– Ali vam lahko ponudimo sok 100% v 250ml pakiranju. Ceno bi ustrezno preračunali na 200ml.
5.3. NEKTARJI V 2 dcl embalaži
1 Borovničev nektar 2 dcl – Prosim določite min sadni delež nektarja. Ali vam lahko ponudimo 40% nektar.
2 Ribezov nektar 2 dcl – Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je ribezov nektar s 25% sadnim deležem.
3 Jagodni nektar 2 dcl– Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je jagodni nektar s 50% sadnim deležem.
4 Breskov nektar 2 dcl - Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je breskov nektar s 50% sadnim deležem.
5 Marelični nektar 2 dcl - Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je marelični nektar s 50% sadnim deležem.
6 Hruškov nektar 2 dcl - Prosim določite min sadni delež nektarja. Ali vam lahko ponudimo nektar z 60% sadnim deležem?
5.5. SADNO ŽITNE REZINE
1 Sadno žitna rezina - okus borovnica, 30 - 40 g – Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
2 Sadno žitna rezina - okus jagoda 30 - 40 g– Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
3 Sadno žitna rezina - okus višnja 30 - 40 g– Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
4 Sadno žitna rezina - okus marelica 30 - 40 g– Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
7. SKUPINA: KRUH, PEKOVSKO PECIVO IN SLAŠČIČARSKI IZDELKI KONVENCIONALNE PRIDELAVE
7.5 OSTALO PEKOVSKO PECIVO IN IZDELKI
1 Grisini klasični ali z oljčnim oljem 25 do 70 g Ali vam lahko ponudimo pakiranje 20g ali 125g?
2 Zlati prepečenec 40 do 300 g - Lahko vam ponudimo porcijski prepečenec z težo med 30g in 35g ali pa družinsko pakiranje 330g. Prosim sporočite kaj želite.
7.6 KEKSI
1 Ovseni keksi s sadjem 350g do 2 kg – Ali vam lahko ponudimo 250g pakiranje?
8 Medenjaki 350 do 2 kg – Ali vam lahko ponudimo 200g pakiranje?
8. SKUPINA: SPLOŠNO PREHRAMBENO BLAGO KONVENCIONALNE PRIDELAVE
8.2 ČAJI
1 Šipkov čaj (veriga filter vrečk, gastro program) 1 do 1,5 kg – Ali vam lahko ponudimo čaj v filter verigah okus šipek-hibiskus?
3 Sadni čaj z okusom divje češnje (veriga filter vrečk, gastro program) 1 do 1,5 kg – Prosim da enote mere spremenite iz kom v kg, da bodo ponudbe med seboj primerljive.
8.3 OSTALA ŽIVILA IN DODATKI JEDEM
1 Čokoladne figurice v obliki srčka, zajčka, snežaka, piščančka, 6 g do 25 g – Prosim, da ločite oblike čokoladnih figuric med seboj, kajti cene se razlikujejo.
Najlepša hvala in lep pozdrav, LŠD
ODGOVOR:
Odgovori so navedeni znotraj teksta. Popravek popisa artiklov bo objavljen na Portalu JN.
4. SKUPINA: KONZERVIRANA ZELENJAVA IN SADJE KONVENCIONALNE PRIDELAVE
4.2. MARMELADE
6 Marmelada marelična 400 do 500 g – Ali vam lahko ponudimo marmelado v 850g pakiranju?
Ne.
5. SKUPINA: SADNI SOKOVI, SIRUPI, SADNE REZINE IN VODA KONVENCIONALNE PRIDELAVE
5.2 SOK S 100 % SADNO MASO
3 Jabolčni sok 2 dcl – Ali vam lahko ponudimo sok 100% v 250ml pakiranju. Ceno bi ustrezno preračunali na 200ml.
Soka v 250 ml pakiranju ne potrebujemo.
4 Pomarančni sok 2 dcl– Ali vam lahko ponudimo sok 100% v 250ml pakiranju. Ceno bi ustrezno preračunali na 200ml.
Soka v 250 ml pakiranju ne potrebujemo.
5.3. NEKTARJI V 2 dcl embalaži
1 Borovničev nektar 2 dcl – Prosim določite min sadni delež nektarja. Ali vam lahko ponudimo 40% nektar.
2 Ribezov nektar 2 dcl – Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je ribezov nektar s 25% sadnim deležem.
3 Jagodni nektar 2 dcl– Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je jagodni nektar s 50% sadnim deležem.
4 Breskov nektar 2 dcl - Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je breskov nektar s 50% sadnim deležem.
5 Marelični nektar 2 dcl - Prosim določite min sadni delež nektarja. Običajno je marelični nektar s 50% sadnim deležem.
6 Hruškov nektar 2 dcl - Prosim določite min sadni delež nektarja. Ali vam lahko ponudimo nektar z 60% sadnim deležem?
Sadni delež v nektarjih, ki ste jih predlagali je ustrezen, zato jih lahko ponudite.
5.5. SADNO ŽITNE REZINE
1 Sadno žitna rezina - okus borovnica, 30 - 40 g – Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
2 Sadno žitna rezina - okus jagoda 30 - 40 g– Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
3 Sadno žitna rezina - okus višnja 30 - 40 g– Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
4 Sadno žitna rezina - okus marelica 30 - 40 g– Ali vam lahko ponudimo 25 g pakiranje?
Pri vseh sadno žitnih rezinah je lahko 25 g pakiranje.
7. SKUPINA: KRUH, PEKOVSKO PECIVO IN SLAŠČIČARSKI IZDELKI KONVENCIONALNE PRIDELAVE
7.5 OSTALO PEKOVSKO PECIVO IN IZDELKI
1 Grisini klasični ali z oljčnim oljem 25 do 70 g Ali vam lahko ponudimo pakiranje 20g ali 125g?
Ne.
2 Zlati prepečenec 40 do 300 g - Lahko vam ponudimo porcijski prepečenec z težo med 30g in 35g ali pa družinsko pakiranje 330g. Prosim sporočite kaj želite.
Pri prepečencu želim težo vsaj 40 g.
7.6 KEKSI
1 Ovseni keksi s sadjem 350g do 2 kg – Ali vam lahko ponudimo 250g pakiranje?
Da.
8 Medenjaki 350 do 2 kg – Ali vam lahko ponudimo 200g pakiranje?
Da.
8. SKUPINA: SPLOŠNO PREHRAMBENO BLAGO KONVENCIONALNE PRIDELAVE
8.2 ČAJI
1 Šipkov čaj (veriga filter vrečk, gastro program) 1 do 1,5 kg – Ali vam lahko ponudimo čaj v filter verigah okus šipek-hibiskus?
Lahko ponudite čaj z okusom šipek hibiskus v filter verigah.
3 Sadni čaj z okusom divje češnje (veriga filter vrečk, gastro program) 1 do 1,5 kg – Prosim da enote mere spremenite iz kom v kg, da bodo ponudbe med seboj primerljive.
Enota mere je spremenjena.
8.3 OSTALA ŽIVILA IN DODATKI JEDEM
1 Čokoladne figurice v obliki srčka, zajčka, snežaka, piščančka, 6 g do 25 g – Prosim, da ločite oblike čokoladnih figuric med seboj, kajti cene se razlikujejo.
Različne čokoladne figurice so ločene, kar je razvidno iz popravka v popisu artiklov.